Аз съм единствената образована Мис България

Короната не ме е направила надменна - изповяда се пред Dnes.bg Антония
31 мар 2009 17:58, Петя Славова
345
Аз съм единствената образована Мис България
Снимка: БГНЕС

Руса, уплашена, неразбрана, току-що станала известна и още крехка за медийните нападки. Но и тя като повечето момичета е привлечена от идеята да бъде най-красивата, макар и все още  да е неподготвена за тежестта на короната.

Срещаме Антония Петрова, настоящата Мис България, непосредствено след доброволното й излизане от VIP Brother. Готова да се отбранява и да се докаже.

Ако VIP Brother не беше благотворителен, щяхте ли да участвате?

Не съм почитател на такъв вид формат предавания. Хората смятат, че те представят участниците в истинската им светлина, но това съвсем не е така. Много неща изглеждат съвсем различно.

Тогава грешка ли бе участието ви?

Не го смятам за грешка. Взех решение да вляза заради благотворителността. Излязох по собствено желание.

Причината е напълно обективна, въпреки че самите продуценти измислиха поне още три вероятни причини. Но няма нищо друго. Образованието ми е важно.

Все пак, ако знаехте, че Мис България трябва да влезе в къщата, щяхте ли да кандидатствате за титлата?

Не, изобщо нямаше да се боря за титлата. Участието в предаването стана ясно, след като бе минал полуфиналът.

До финала останахме само 10 момичета и тогава се заговори за влизане в къщата, но още не беше сигурно. Когато станах Мис България, а аз не очаквах да стана, разбрах, че ще участвам в благотворителния лайф.

Иначе смятам, че представянето ми беше достойно. Доказах, че мога да взимам изпити и докато съм в къщата, като на три от тях изкарах шестици.

Остават още три, които са доста тежки, и съм сигурна, че щеше да се отрази на самата мисия. Бях вече на крачка да се проваля и да не вляза в мисия, но не го направих и останах до последно.

Какво не успяхте да направите в къщата?

По-скоро успях да покажа себе си такава, каквато съм, а не каквато ме пишат във вестниците. А в медиите много се спекулира.

Аз наистина съм такава – явявам се на изпити и ги взимам. Чета. На много хора сигурно не им е било интересно да ме гледат с книга в ръка.

Предпочитат да съм с чаша, но аз не съм такава. Лягах си рано и не оставах до късно да празнувам.

Смятате ли се за различна Мис България?

Смятам, че съм единствената образована.

Коя Мис България харесвате?

Естествено, Евгения Калканджиева.

С кого от къщата искате да останете приятелка, ама честно?

С всички искам да остана приятелка. До този момент тези хора са ми били познати единствено от екрана. Имах хубаво мнение за всички, но някои от тях ме разочароваха. Затова пък други много ми харесаха.

Съжалявам наистина, че някои от тях не защитиха себе си със своето поведение в къщата. Зрителите ги харесват, а те не показаха, че заслужават да бъдат харесвани.

Участвате в кампанията за спасяване на Пернишкия театър. Каква е вашата роля в тази кампания?

Много съм съпричастна към различни благотворителни каузи. Освен със спасяването на Пернишкия театър, съм се заела и с каузата да изберат Белоградчишките скали за едно от седемте чудеса на света.

Казвате, че сте съпричастна към сценичното изкуство. Коя постановка гледахте последно и ви хареса?

“Фенове” и “Отблизо”. И много се радвам, че мога да помогна точно на театъра. Моментът е такъв, че преди няколко години случайно изгоря сцената на театъра и се надявам да помогна с моята известност тя да бъде възстановена.

Каква е ролята на изкуството по време на криза?

Суперважна. Показва го и историята ни. Духът, културата и образованието са ни спасили.

Как искате да ви възприемат хората?

Освен като красива – след конкурса се надявам, че ме приемат като такава, – и като образована, и умерена. Защото аз наистина съм такава.

Тежи ли короната?

Много тежи, а всеки иска да я носи, защото с нея идват освен много положителни неща, и много негативни.

Тази тежест как ви промени?

Изобщо не ме е променила. Абсолютно същата съм. Влязох като едно уплашено момиче във VIP Brother с идеята, че всички тези известни хора ще ме приемат.

Короната по никакъв начин не ми е повдигнала самочувствието и не ме е направила надменна. Звездната болест няма да ме зарази.

Защо блондинка, а не брюнетка?

Не смятам, че цветът на косата е определящ. Може би, ако бях брюнетка, също щяха да ме изберат за Мис. Тогава бих била доволна.

Надявам се, че са видели някакви други качества в мен, освен това, че съм блондинка.

Какви?

Възрастта, това, че мога да говоря чужди езици, че отстоявам собственото си мнение. Надявам се, че цветът на косата е последната причина да съм Мис.

Почти във всяко изречение споменавате образованието и благотворителността. Тогава да ги степенуваме по важност за вас.

Много е трудно, но ще отговоря така. Завършила съм международни икономически отношения и право.

Това е финалната права. Остават ми само три изпита. Ще нося с удоволствие короната. Не искам едното да пречи на другото. И точно заради това излязох.

Повечето хора си мислят, че съм дала приоритет на едното, но не е вярно.

Излязох, за да не давам приоритет на нито едното, тъй като така ще мога да се подготвя за изпитите си и след това ще съм много по-полезна за благотворителността, отколкото, ако бях останала вътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
0
 
0
 
! Отговори
neuromed преди 15 години
313, научи се да пишеш правилно на български език преди да коментираш нечие образование... имай по-добра самооценка все пак!
327
0
 
0
 
! Отговори
hhhh преди 15 години
Душко, ти колко висши си завършил в Свободния та се обаждаш.. ?Таксите може да са огромни обаче изпитите не са толкова лесни, колкото си мислите всичките.. не се взимат с пърхане на мигли и 200лв. в Студентската книжка.. аз чета като луда и пак докарвам някакви нормални оценки.. нищо че плащам по 1000лв. на семестър и четене си трябва...
326
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
зА СЪЖАЛЕНИЕ В Б-Я МНОГО ХОРА НЕ ЗНАЯТ КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ ОБРАЗОВАН -" ВЗИМАНЕТО "НА ИЗПИТИ, ЕЛЕ ПЪК В УНСС - НЕ Е ОБРАЗОВАНИЕ!
325
0
 
0
 
! Отговори
kmk преди 15 години
ku4e koeto lae ne xape .tazi mis bg e edno nisto obrazovano
324
0
 
0
 
! Отговори
free преди 15 години
bila obrazovana, mnogo vajno... vsi4ko stava s pari, no gadno e, kogato sa 4ujdi... 6to ne probva da se dokaje sama - i za prodava4ka ne stava
323
0
 
0
 
! Отговори
mb преди 15 години
Защо се нахвърляте върху това момиче? Не е толкова грозна. Ивайла Бакалова като прилича на *** с тия малки очички???? Пък е и супер космата.
322
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Аз съм единствената образована Мис България"! Ти хубаво си се образовала ама защо си останала ***? Не мога да разбера какъв човек трябва да си ,че след огромната помия ,която се изсипа отгоре ти още да се мислиш за голямата работа... То това вече буди голям смях у хората. Тая явно е ***.. То е достатъчно да напишеш в GOOGLE - най грозната МИС и попадаш на снимките на тая *** грозотия. Направо незнам как не се е скрила в някояя дупка.. Навсякъде само я подиграват.. Сигурно за умен човек би било ужас, навсякъде да се сблъсква с хорската омраза и ненавист.. Ама за силиконовия *** това е гордост. В заключение ще кажа ,че ако ще и още 10 дипломи да ти купи пенсионера дето ти е платил силикона, пак няма да си умна. Просто това вече го разбра цяла България а след писмата изпратени до организаторите на мис Свят ,вече ще го знае и цял свят!! Най-грозната и същевременно най-тъпата мис България-Антоанета Силиконова!
321
0
 
0
 
! Отговори
kolev преди 15 години
edva li ima nqkoi koito se izmakna po tozi glupav na4in ot ka6tata,edva li ne u4eneto e nai vajnoto pred detskite sadbi,u4eneto li e po vajno ot 4ove6kiq jivot ....ne i pravi 4est na miskata
320
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая е гадна смрадлива твар, за нищо не става...и кво само се хвали с тея образования незнам....ей така комплексарите се изтъкват....ай сиктир....овца!!!!
319
0
 
0
 
! Отговори
abv преди 15 години
mnogo pokvaren izbor!!!
318
0
 
0
 
! Отговори
от една друга Тони : преди 15 години
Определено не е най-красивата, но не е и толкова зле, колкото всички са я изкарали. Вярно, много е изкуствена (а на една Мис й трябва естествена, натурална красота, силикона не е толкова важен), прекалява с изтъкването на това висше (сякаш е единствената висшистка и сякаш не сме наясно с платените дипломи, за платената титла изобщо да не говорим). Щом не знае елементарни неща...като това през коя година сме приети в Европейския съюз, по-добре да спре да претендира с интелекта си. Прекалено нагло е да каже, че останалите Миски са прости и необразовани. С тези думи само може да отнесе още безброй обиди по свой адрес. Липсва и тактичност и подход, трябва да си намери добър PR (аз съм добра в тази област и бих и помогнала). :D :D :D Нямам за цел да я обиждам и критикувам, както правят всички - напротив, но тези неща не трябва да се спестяват. Освен това тя ми изглежда поне на 30, не на 24 (аз съм на 20, почти 21). Не ми е ясно защо лъже и прикрива очевидното - за силикона (от километри се вижда, че при нея го има в изобилие), за това че в последния момент е разбрала за участието в Брадъра (точно тя ли няма да знае бе...?аз от пресата научих месец преди самия конкурс, че тази година избраната Мис-ка ще участва), че не е очаквала тя да спечели (след като резултата се знаеше и по всичко личеше кой ще победи), а тя побърза да излезе от Къщата заради страха, че може да се изложи още повече, ако беше номинирана от съквартирантите, които никак не я заобичаха щеше първа да излезе по обективни причини. Тогава гласът на народа щеше да излезе наяве. По-тъпо оправдание от изпитите не можа ли да измисли? Е, аз нямам лоши чувства към нея и й желая успех! Но за нейно добро е да осъзнае навреме някои грешки, които допуска. Човешко е да се греши! :)
317
0
 
0
 
! Отговори
до Антония Петрова преди 15 години
Антонииче, съветвам те да върнеш короната - поне ако малко се уважаваш! Нито си най-умната ,а за най-красивата да не говорим!Ходи си завършвай образУванията и не се занимавай с блоготворителност ,че то още от началото се видя ,че не те бива за това, а това ще е основното ти задължение по принцип!
316
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази къде е завършила двете се висши образования - в Североюжния и в Източнозападния Университет ли?
315
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Тази не е толкова грозна, колкото миналогодишната!
314
0
 
0
 
! Отговори
okl преди 15 години
кой я избра тази коза бе хора? Тя на нищо не прилича бе.Умна била-колкото аз когата бях в 2 клас
313
0
 
0
 
! Отговори
ТУК СЪМ преди 15 години
С ПАРИТЕ СЕ КОПУВА И ОБРАЗОВАНИЕ И МОЖЕ ДА КАЖЕ,ЧЕ Е ОБРАЗОВАНА,НО КОЛКО ЛИ Е УМСТВЕНИЯ БАГАЖ НЕКА СИ КАЖЕ САМА,АКО ИМА ДОСТОЙНСТВО.
312
0
 
0
 
! Отговори
ispaneza преди 15 години
da kaje koi svoboden universitet e zavar6ila s MIO,Varnenskiq li ,ili koito i dr. da svoboden,taksite sa ujasni ,kam momenta 1000 EVRO za MIO vav Varnenskiq ,na godina,...no v glavata nqma nikoi, kato si plati6 taksata, nqma6 nikakvi problemi na sesiqta,.... e tq mai e ot tiq,miskata
311
0
 
0
 
! Отговори
ispaneza преди 15 години
kato govori tolkova ,4e e obrazovana, mi da koi svovoboden
310
0
 
0
 
! Отговори
naumova преди 15 години
prav si,tova ne e mis BG.koi glasuva za tazi,po4ti vsi4ki komentari sa negativni?
309
0
 
0
 
! Отговори
pecy преди 15 години
А уе - миската е мноо гот като за 35 години уе !